Human Resources

Un studiu recent desfasurat la nivelul Uniunii Europene arata faptul ca Functia de Resurse Umane nu raspunde inca cerintelor strategice de business ale companiilor. In mod generic, Departamentul de Resurse Umane ofera afacerii un sprijin consistent din punct de vedere al activitatilor administrative si de „personal”. Insa capabilitatea acestei functii de a se constitui intr-un partener strategic cu drepturi si responsabilitati egale la nivelul board-ului, de a functiona ca un motor al schimbarii organizationale si de a asigura infrastructura umana a performantei organizationale este inca deseori limitata.In acest context, Qualians si partenerii sai isi propun sa ofere prin cursurile de Resurse Umane atat specialistilor din domeniu cat si managerilor a caror activitate presupune desfasurarea proceselor de dezvoltare a performantei individuale (recrutare, instruire, motivare, etc) o experienţa de invaţare practica, care sa acopere intr-un mod consistent cele mai bune practici de RU existente in acest moment. Competentele carora se adreseaza cursurile pe care Qualians le ofera – integrarea functiei de RU cu obiectivele de business, articularea si implementarea unei strategii de RU, dezvoltarea si livrarea cu succes de programe de instruire profesionala – se constituie intr-un arsenal puternic in batalia pentru cea mai pretioasa resursa: cea Umana.

Compensation & Benefits

Capitalul uman este, cu siguranta, cea mai importanta resursa a unei organizatii. Dorinta de a creste, dezvolta si perfectiona aceasta resursa este pe cat de naturala pe atat de necesara. Prin acest curs veti beneficia de cunostinte suplimentare in folosirea unuia din instrumentele consacrate de motivare a acestei resurse: programul de compensatii si beneficii.

Read More

Performance Management

Ce trebuie sa faci pentru a crea o cultura a performantei in organizatia ta? Care sunt pasii de implementare? Care este impactul asupra oamenilor?“What gets measured gets done” spune un proverb. Cu totii stim ca exista o legatura foarte stransa intre modul in care o companie reuseste sa atinga performante economice si modul in care performanta este urmarita, comunicata, pusa in practica la nivel individual si de echipa in cadrul sau. Dar este important si ceea ce urmarim sa implementam ca si obiective atat prin relevanta si aplicabilitatea lor in contextul general de business dar si prin modul in care aceste obiective dezvolta in membrii echipei competente si motivatii care conduc la o crestere a productivitatii si performantei.Ca atare, in acest curs vom discuta despre imprimarea unei culturii de management al performantei prin intermediul acestor parghii si vom oferi exemple practice pentru a implementa un sistem motivant atat pentru companie cat si pentru angajati.

Read More

Staffing & Career Development

Modul in care ne selectam oameni potriviti si motivele pentru care este necesar sa ii ajutam pe cei mai ambitiosi angajati sa isi dezvolte cariera sunt lucruri a caror importanta devine evidenta atunci cand un angajat valoros isi prezinta demisia. Din pacate, atunci este prea tarziu.
In multe cazuri tipice, angajati performanti aud compania spunandu-le in diverse forme: “Esti singurul responsabil de cariera ta, nu noi trebuie sa facem eforturi pentru a te ajuta sa o dezvolti, ci doar tu.” Acest mesaj face multi oameni care doresc mai mult sa ia in considerare optiuni care raspund aspiratiilor lor, in afara organizatiei. Prin plecarea lor ei insa dau nastere unui gol greu de acoperit si destul de scump in termeni materiali in acea organizatie.

Read More

Employeeship ®

Intr-un mediu in continua schimbare, cu multe incertitudini, este necesara in mod constant mobilizarea energiilor tuturor angajatilor.

Employeeship este un program de invatare experientiala care te pune ca angajat fata in fata cu o oglinda imaginara si te ajuta sa iti raspunzi la cateva intrebari despre elemente fundamentale ale ADN-ului “moral”: responsabilitate, loialitate si initiativa. Aceste elemente sunt abordate la nivel individual si expuse in context organizational: lucru in echipa, reactia la schimbare, relatii interpersonale.

Toate aceste elemente genereaza un val de energie organizationala, ce poate fi canalizat cu success catre initiative interne si externe organizatiei.

Read More

Train the Trainers

Este o sesiune intensiva, gandita special pentru persoane care vizeaza o cariera in training sau care sunt deja traineri in companii. Cursul subliniaza diferentele dintre o prezentare si un training si ofera instrumentele sustinerii cu succes a acestuia din urma. De-a lungul sesiunii, care acorda o importanta mare autoevaluarii, fiecare participant sustine scurte prezentari sau mini-traininguri, toate inregistrate si analizate.

Read More