Roadmap catre primul job de CEO

În foarte multe companii care se respectă există planuri de succesiune bine structurate în politicile HR. Cu toate acestea, la plecarea sau la înlocuirea unui CEO, se recrutează mereu și mereu oameni din exterior. De ce se întâmplă asta? Pentru că în parcursul de carieră al potențialilor succesori nu se alocă suficient timp pentru pregătirea temeinică a acestora în procesul de învățare a etapelor și a pașilor obligatorii de urmat. Pe de altă parte, adesea, actualii CEO nu reprezintă exemplul cel mai bun de urmat din punctul de vedere al leadershipului strategic.

Modelele clasice decizionale de alegere a profilului și numirii unui CEO nu mai fac față vremurilor noastre și noii lumi de business. Tocmai de aceea, din ce în ce mai puțini CEO sunt la nivelul cerințelor strategice. În zilele noastre nu mai este suficient să deții diplome cu zecile sau cursuri MBA, este nevoie de mult mai mult: transfer de best practice și know how de la manageri cu experiență care au condus companii și au lăsat în urma lor rezultate palpabile: branduri, modele de business performante și manageri profesioniști. Este nevoie, cu mult înainte de a accepta primul mandat de CEO, să înveți cum să aplici principiile de business în noua postură.

Profilul de CEO care poate să facă față provocărilor contemporane în business se bazează pe abilități, competențe și comportamente care până mai ieri nu erau importante, însă azi au devenit vitale pentru reușită și pentru a ajunge la performanță încă din primul an de activitate, chiar dacă este primul mandat de CEO.

Programul Roadmap către primul mandat de CEO  este primul program care înglobează cele mai importante elemente de leadership strategic, fiind împărtășite din experiența personală de lider/CEO a lui Aliz Kosza, dublată de instrumente profesionale și modele de aplicat in viața reală a organizațiilor, indiferent de industrie.

Prin acest program Aliz Kosza își propune să formeze un nucleu de potențiali lideri care să fie capabili sa candideze pentru primul lor job de CEO, siguri pe ei și foarte bine pregătiți din punct de vedere strategic, nu doar tehnic sau operațional.

Desfasurare: 16-17 Aprilie 2018
Durata: 2 zile (8.30-16.30)
Locatia: Qualians Learning Centre in Bucuresti
Nr. participanti: aproximativ 15 persoane
Cost: 590 Euro (+ TVA)
Informatii si inscrieri: office@qualians.com | 021-3197710

Cui i se adreseaza cursul:

Programul Roadmap către primul mandat de CEO se adresează profesioniștilor din managementul executiv (first și second line management) din corporații, precum și din antreprenoriate medii și mari, care își doresc să se dezvolte pentru a trece la nivelul următor în carieră, acela de a ocupa un post de CEO.

De asemenea, programul se mai adresează și actualilor CEO și antreprenorilor care își doresc să își dezvolte abilități sau competențe de leadership strategic împreună cu noi.

Obiectivele cursului:

Programul de doua zile te va ajuta să îți dezvolți o viziune strategică asupra businessului, asupra unei organizații, astfel ca, în momentul în care ajungi în poziția de CEO, să poți aborda cu ușurință toate elementele afacerii într-o manieră holistică.

Tocmai pentru că managementul la nivel de top implică o viziune strategică asupra businessului, implementarea acesteia îi solicită viitorului CEO nu numai potențial, talent și voință, ci și capacități de Leadership Strategic. Vom explora împreună dimensiunile leadershipului strategic, modelul evolutiv, perfect adaptat provocărilor de astăzi.

Vom lucra împreună la modul în care se construiește, se motivează și se conduce o echipă, fără de care, ca CEO, nu poți face nimic într-o companie. Team management-ul la nivel de CEO înseamnă în egală măsură management de alocare de resurse, dar și managementul alocării și valorificării de talente, la un nivel superior.

Agenda cuprinde:

  • Leadership strategic si importanta aptitudinilor multifuncționale
  • Dimensiunile leadershipului strategic și strategy deployment
  • Primele 100 de zile după preluarea mandatului de CEO
  • Diagnoza și Modelul de business
  • Construirea strategiilor integrate de business (etape obligatorii și mod de abordare)
  • Relaționarea și comunicarea cu acționarii și Consiliile de administrație
  • Studii de caz și exemple (din mandatele de CEO și proiectele de mentorat de business ale lui Aliz Kosza)

Aliz Kosza

Cu o cariera de 38 de ani, peste 25 de ani de experiența in top management si 5 ani de mentorat de business in antreprenoriate romanesti Aliz Kosza este una dintre cele mai experimentate femei de business din Romania, care a condus companii de top, precum MOL Romania, Orkla Foods Romania sau Fabryo Corporation, contribuind la modelarea si inovarea altor companii din 18 industrii diferite. De-a lungul carierei in business, a contribuit – inca din anii ’90 – la formarea si dezvoltarea comertului modern din Romania si a construit branduri puternice, care sunt si azi in topul marcilor din industriile pe care le reprezintă: Poiana, Tomi, Wiesana, Bunica, Ardealul, MOL, Savana. Read More...