Lansarea unui produs: de la A la Start

In general, unul din doua produse lansate sunt un esec. Cu alte cuvinte, unul din doua produse nu reuseste sa isi atinga deloc indicatorii de business previzionati (vanzari, cota de piata, profit etc) si, in loc sa fie o sursa de crestere pentru business, ramane doar un cost si o pierdere, adesea greu de suportat pentru companii.

Ce duce la succesul pe piata al unui produs? Nu, nu ideea. O multime de produse geniale si-au ratat intrarea in piata si au fost apoi preluate de alte companii care le-au dat valoare. Nu ideea, ci executia. Strategia de lansare a unui nou produs este mai importanta chiar decat ideea de produs.

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii faci pentru a te asigura ca lansarea produsului tau va fi de succes? Ce bune practici au alte companii din Romania atunci cand lanseaza noi produse? Cum iti conduci proiectul de lansare a unui nou produs si de ce fel de oameni ai nevoie in echipa ta?

Cursul va trece prin toate etapele absolut necesare (dar nu si suficiente) pentru o lansare de succes a unui nou produs, cu modele de lucru, studii de caz si exemple de proiecte ale unor companii din Romania.

Date de desfasurare: 19-20 Octombrie 2017
Durata: 2 zile (8.30-16.30)
Consiliere individualizata pe business propriu: 2 ore cu fiecare participant
Locatia: Qualians Learning Centre in Bucuresti
Nr. participanti: 10-12
Cost: 540 EURO + TVA

Informatii si inscrieri: office@qualians.com | 0213197710

Cui i se adreseaza cursul:

Cursul li se adreseaza mai ales managerilor de produs sau persoanelor aflate in pozitii de management care au ca atributii optimizarea portofoliului de produse si servicii. De asemenea, cursul este extrem de util pentru managerii de marketing si de vanzari, care vor invata astfel bune practici in domeniu.

Obiectivele cursului:

Cursul are rolul de a oferi participantilor instrumente de lucru si bune practici concrete in analiza si managementul proceselor, resurselor si performantei in lansarea de noi produse pentru companii din Romania.

Agenda cuprinde:

Cursul include prezentari interactive, modele de lucru, studii de caz si bune practici de proiecte de lansare de produs din peste 10 industrii din Romania. In timpul celor doua zile de lucru vom analiza studii de caz de lansari de produse ale unor companii locale si vom defini etapele de lansare a unui nou produs, fiecare cu indicatorii sai de performanta si de calitate.

  • Lansari tactice versus lansari strategice
  • Cum evaluez oportunitatea unui nou produs pentru compania mea?
  • Rolul si importanta cercetarii calitative si a implicarii grupurilor-tinta in procesul decizional
  • Strategia de portofoliu si de ce un produs bun poate duce la un portofoliu prost
  • Studii de caz cu companii din Romania care au avut campanii de lansare de produse eficiente. Sau mai putin eficiente.
  • Cum definesti proiectul si cum iti alegi echipa, partenerii pentru executie
  • Urmarirea si optimizarea lansarii produsului
  • Marketingul strategic integrat, campania creativa, ideea
  • Lansare sau relansare? Cand ai nevoie de facelift pentru produsul tau?

Aliz Kosza

Cu o cariera de 38 de ani, peste 25 de ani de experiența in top management si 5 ani de mentorat de business in antreprenoriate romanesti Aliz Kosza este una dintre cele mai experimentate femei de business din Romania, care a condus companii de top, precum MOL Romania, Orkla Foods Romania sau Fabryo Corporation, contribuind la modelarea si inovarea altor companii din 18 industrii diferite. De-a lungul carierei in business, a contribuit – inca din anii ’90 – la formarea si dezvoltarea comertului modern din Romania si a construit branduri puternice, care sunt si azi in topul marcilor din industriile pe care le reprezintă: Poiana, Tomi, Wiesana, Bunica, Ardealul, MOL, Savana. Read More...

Razvan Nicoara

A fost printre primii oameni care au realizat in Romania proiecte de audit de comunicare organizationala si evaluare de perceptie de brand in media, pentru companii mari, lideri de piata, pe vremea cand nimeni nu stia ce inseamnă CSR, iar Facebookul nu exista. Apoi, s-a specializat in management organizational si optimizarea proceselor de business. De această data, analiza a fost urmata si de rezultate concrete, prin implementarea de proiecte de business, ca manager de proiect. De atunci, a continuat sa lucreze in diagnoza de business si optimizare de procese de business, pentru companii din Romania si din afara. Read More...