Inoveaza modelul de business al afacerii tale

Airbnb nu detine niciun hotel, insa este compania care ofera cele mai multe locatii pentru turisti la nivel global. Apple nu are compozitori si nici nu produce muzica, insa iTunes, serviciul sau de media online, a generat 6 miliarde de dolari in 2016, cu crestere de peste 15% in fiecare an. Concluzia? Profitabilitatea unui business tine nu doar de CE produce, ci si de CUM vinde ceea ce produce. De aceea, inovarea continua a modelului de business este esentiala pentru soliditatea afacerii.

Inovarea modelului tau de business, redefinirea lui periodica si corecta, este motorul pentru sustenabilitatea afacerii tale pe termen lung. Orice companie, orice divizie sau departament poate sa isi multiplice valoarea pe care o produce prin inovarea modelului de business.

Asadar, cum iti poti defini si inova modelul de business dupa specificitatile pietei locale si ale afacerii tale? Si, mai ales, cum stii ca ceea ce faci este eficient, productiv si ca iti va aduce cu siguranta beneficii? Ce metode de modelare de business concrete si testate la piata din Romania poti utiliza?

Cursul raspunde tuturor acestor intrebari, dar si multor altora, pe care vei avea ocazia sa ni le adresezi in sesiunile interactive.

Date de desfasurare: 11-12 Iunie 2018
Durata: 2 zile (8.30-16.30)
Consiliere individualizata pe business propriu: 2 ore cu fiecare participant
Locatia: Qualians Learning Centre in Bucuresti
Nr. participanti: 10-12
Cost: 540 EURO + TVA

Informatii si inscrieri: office@qualians.com | 0213197710

Cui i se adreseaza cursul:

Cursul este creat pentru toti cei care, din diverse pozitii de management, administreaza un business sau pentru cei care vor sa o facă intr-un viitor apropiat, pentru cei din management si top management din companii, owneri de business, actionari activi in managementul companiilor lor.

De asemenea, este un excelent instrument de management si analiza strategica a vanzarilor companiei proprii sau/si a competitorilor si, de aceea, este extrem de util pentru toti cei care sunt implicați in dezvoltarea de strategii de vanzari, de la manageri de vanzari, product manageri, new business development, marketing sau innovation.

Obiectivele cursului:

Cursul are rolul de a oferi participantilor instrumente de lucru si bune practici in analiza si inovarea modelelor de business pentru compania proprie sau de analiza a acesteia.

Agenda cuprinde:

Doua zile de analize ale modelelor de business, prezentarea de instrumente care te pot ajuta sa iei decizii in acest sens, studii de caz de companii cu care am implementat schimbari de succes ale modelelor de business, lucru practic pe modele de business ale unor companii din Romania si, mai ales, lucru practic pe analiza si definirea de noi directii de inovare ale modelului de business pentru propria afacere, pentru divizia pe care o conduci.

In afara orelor de curs, fiecare participant beneficiază de inca 4 ore de consiliere individuală pentru orientarea in procesul de analiza si de inovare a modelului businessului propriu, la care se adaugă si o ora de mentorat de business individual cu Aliz Kosza.

Fiecare participant va incheia cursul nu doar cu o intelegere completa a ceea ce implica inovarea modelului de business, ci si cu un model de business corect realizat pentru propria companie sau divizie si cu directii de inovare a acestui model prin:

 • Prezentare interactiva
 • Prezentare de studii de caz reale din Romania
 • Lucru individual (exercitii pe studii de caz)
 • Lucru pe grupe (modelare de business pe exemple de companii din piata)
 • Ce este un model de business si cum te ajuta sa cresti performanta companiei tale?
 • De ce este important sa inovezi modelul de business chiar si in Romania (mai bine spus, mai ales in Romania)?
 • Studii de caz cu companii din Romania care si-au crescut semnificativ profitabilitatea prin inovarea modelului de business
 • 4 instrumente de analiza si modelare a unui business (evaluare, modelare, vizualizare si impact)
 • Aplicarea instrumentelor de modelare de business in cazuri reale (workshop, lucru pe grupe)
 • Modelul de business Inward Business (varianta practica mai simpla si mai eficienta la modelele clasice, testata cu succes in peste 30 de companii din Romania)
 • Crearea modelului de business pentru propria companie sau divizie (lucru individual asistat)
 • Crearea modelului de business pentru o companie concurenta (workshop, lucru pe grupe)
 • Inovarea modelului de business: mindsetting, creativitate sau metoda?
 • Cum stii ca ai creat un business model care aduce valoare companiei tale? KPI pentru inovarea modelului de business
 • Generarea unor directii inovative pentru modelul de business al companiei tale (lucru individual asistat)

Aliz Kosza

Cu o cariera de 38 de ani, peste 25 de ani de experiența in top management si 5 ani de mentorat de business in antreprenoriate romanesti Aliz Kosza este una dintre cele mai experimentate femei de business din Romania, care a condus companii de top, precum MOL Romania, Orkla Foods Romania sau Fabryo Corporation, contribuind la modelarea si inovarea altor companii din 18 industrii diferite. De-a lungul carierei in business, a contribuit – inca din anii ’90 – la formarea si dezvoltarea comertului modern din Romania si a construit branduri puternice, care sunt si azi in topul marcilor din industriile pe care le reprezintă: Poiana, Tomi, Wiesana, Bunica, Ardealul, MOL, Savana. Read More...

Razvan Nicoara

A fost printre primii oameni care au realizat in Romania proiecte de audit de comunicare organizationala si evaluare de perceptie de brand in media, pentru companii mari, lideri de piata, pe vremea cand nimeni nu stia ce inseamnă CSR, iar Facebookul nu exista. Apoi, s-a specializat in management organizational si optimizarea proceselor de business. De această data, analiza a fost urmata si de rezultate concrete, prin implementarea de proiecte de business, ca manager de proiect. De atunci, a continuat sa lucreze in diagnoza de business si optimizare de procese de business, pentru companii din Romania si din afara. Read More...